Monday, April 05, 2010

How is this possible, at all?


Australia: Karille ajanut kiinalaisalus on tikittävä aikapommi

4.4.2010 9:23 | Päivitetty: 5.4.2010 12:56

Queensland Government


Queenslandin viranomaisten kuva kiinalaisaluksesta,joka vuotaa öljyä mereen lähellä Suurta valliruotta Australian koillirannikolla.

Sydney. Australian Suurta valliriuttaa uhkaa vakava ympäristötuho, varoittavat Australian viranomaiset. Hiililastissa karille ajanut kiinalaisalus vuoti maanantaina yhä öljyä, vaikka sitä yritettiin vakauttaa puomeilla ja vuotoa tukkia.

Shen Neng 1 -aluksen lastina on 65 000 tonnia hiiltä ja liki tuhat tonnia raskasta polttoöljyä. Raskas polttoöljy on erittäin haitallista meren eläimistölle, koska se haihtuu hitaasti ja takertuu herkästi kaikkeen.

Laiva ajoi täyttä vauhtia karille matalikolla Queenslandin osavaltion edustalla lauantaina. Australian ympäristöviranomaisten mukaan laiva on "tikittävä aikapommi" ja kuuluu valtio-omisteiselle kiinalaisyhtiölle, jonka aluksille on tapahtunut jo aikaisemmin kaksi suurta öljyvahinkoa neljän vuoden aikana.

Australian koillisrannikolla sijaitseva Suuri valliriutta on maailman suurin koralliriutta, joka ulottuu noin 2 500 kilometrin alueelle. Riutta on Unescon maailmanperintökohteita.

Ympäristönsuojelijat ovat vaatineet, että koralliriutan läheisyydessä laivoilla pitäisi olla erityinen luotsi pitämässä ne turvallisilla vesillä.


Eikö ihmisellä todella ole mitään järkeä koskaan missään?

No comments: