Monday, April 05, 2010

Sellaista se on se ihmisen tekemät...


Lämpövoimalaitoksesta valui 5000 litraa polttoöljyä Vesijärveen

Nuoli 17:50 - 2. huhtikuuta 2010 - (Päivitetty 12:25 - 04.04.2010)

Vesijärveen pääsi valumaan noin 5000 litraa polttoöljyä. Kuva: ESS/Leena Liukkonen
Lahden Polttimon rannassa sattui perjantaiaamuna vakava öljyonnettomuus. Polttimon alueella sijaitsevan Lahti Energian lämpövoimalaitoksen varaöljysäiliöstä valui Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Juhamatti Listalan
alustavan arvion mukaan noin viisi kuutiota kevyttä polttoöljyä Vesijärveen.
Lämpökeskus, jossa rikko sattui, toimittaa lämpöä ja höyryä Polttimon tarpeisiin. Rakennus on miehittämätön ja toimii maakaasulla, mutta sen varapolttoaineena käytetään kevyttä polttoöljyä. Öljy pääsi vuotamaan Vesijärveen todennäköisesti polttoöljysäiliön rikkoontuneesta putkesta. Rikon syyksi epäillään routavaurioita.
Pelastuslaitos sai tukittua öljyvuodon päivällä. Palomiehet asettivat saastuneelle alueelle puomeja rajatakseen öljyn leviämistä ja levittivät turvetta öljyn imeyttämistä varten. Saastunutta vettä pumpattiin pitkin perjantai-iltaa useilla loka-autoilla ja ajettiin Kujalan jäteasemalle.
Lahti Energia aloitti illalla yhdessä pelastuslaitoksen kanssa maankaivuutyöt selvittääkseen maaston kunnon ja tarkan vuotopaikan.
Vahinko paljastui, kun paikalle sattunut lintuharrastaja huomasi aamulla vahingon ja hälytti pelastuslaitoksen apuun.
Voimalaitos on entinen Lahden Polttimon voimalaitos, jonka Lahti Energia osti viisi vuotta sitten.
Ess.fi

Tämäkin onnettomuus olisi voitu rajoittaa jos olisi ollut oikeat torjuntapuomit ja menetelmät. Näin sitä ei kyllä saada rajoitettua, Jäänreuna ei ole "puomi", ei sitten millään. Se öljy mnee jään alle, hallooo!!!

No comments: