Thursday, April 29, 2010

Ei taida putkia saada tukittua. 5000x154 litraa päivässä tai enemmän...


Yhdysvaltain Meksikonlahden öljyvuoto on viisi kertaa suurempi kuin aiemmin luultiin, Yhdysvaltain rannikkovartiosto kertoo. Uponneen öljynporauslautan luota on löydetty toinen vuoto. Öljyä vuotaa mereen noin 5 000 tynnyrillistä päivässä.

Rannikkovartiosto yrittää torjua Yhdysvaltain rannikkoa uhkaavaa ympäristökatastrofia polttamalla meren pinnalla kelluvaa öljyä. Öljylautan ennustetaan saapuvan rannikolle mahdollisesti jo tämän päivän aikana.

(STT-AFP-Reuters)

Et sillai. Siis ei todella ole ollut valmiutta hoitaa asiaa, ja nyt saamme seurata maailman suurinta öljyonnettomuutta ja kuinka se etenee!

Miksi ei voida hankkia etukäteen niitä laitteita ja systeemejä että näitä onnettomuuksia voitaisiin rajoittaa?

Suomenlahdella tulee tapahtumaan noin 30.000 tonnin öljyhaveri lähivuosina. Mitään ei ole tehty sen eteen että meillä olisi puomeja tai muutakaan jolla onnettomuus sitten voitaisiin rajoittaa ja öljyt korjata pois. Kysykää vain paljonko meripuomia on varastoissa.

Huom: merellä sitten 1 kilometri ei ole yhtään mitään, puomia tulee olla 100 kilomtriä tai enemmän, veneitä, skimmereitä ja muuta kalustoa runsaasti. Kaiken lisäksi koulutettua väkeä runsaasti.

Tulisiko jonkun tehdä jotain?

No comments: