Sunday, April 11, 2010

Maapallon ongelma=TTI=TosiTyhmätIhmiset...


Australian Isolla valliriutalla karille ajanut kiinalaisalus syytteeseen

11.4.2010 11:49


Sydney. Australia ilmoitti sunnuntaina nostavansa syytteen Isolla valliriutalla karille ajanutta kiinalaisalusta vastaan. Luvatonta reittiä kulkenut kiinalaisalus ajautui karille viikko sitten, ja aluksesta on vuotanut tonneittain öljyä suojelualueelle.

"On aivan selvää, että alus käytti kiellettyä reittiä", sanoi Australian kuljetusministeri Antrhony Albanese. Hän lensi aiemmin päivällä onnettomuusalueen yli helikopterilla.

Shen Neng 1 ajoi viikko sitten karille Queenslandin osavaltion edustalla suojelualueella, jonne kauppa-aluksilla ei ole asiaa. Laivan kapteeni yritti tiettävästi nopeuttaa matkantekoa oikaisemalla suojelualueen poikki. Aluksen lastina on 65 000 tonnia hiiltä.

Öljyvuoto aluksesta on saatu pysäytettyä ja se on ympäröity öljypuomein. Aluksen öljyä siirretään parhaillaan muihin aluksiin.

Aluksen omistavaa Cosco-varustamoa uhkaavat liki miljoonan euron sakot ympäristön pilaamisesta. Cosco on Kiinan valtion omistama yritys, jonka aluksille on tapahtunut jo kaksi suurta öljyvahinkoa viime vuosina.

Valliriutta kuuluu Unescon suojelemiin maailmanperintökohteisiin.

Kommenttini:

Siis: Eikö olisi aika laittaa niin rankat sakot ja vankilatuomiot tälläisille tyyppeille jotka todella tieten tahtoen, muutaman taalan vuoksi tuhoavat arvoja joita ei saada takaisin sitten edes rahalla? Elinkautinen tuomio ja sakot niin ettei jää kuin tuhka jäljelle, eli koko omaisuus valtiolle.

Missä ne poliitikot joilla munaa asian hoitamiseen?

Jos joku joskus jotain...


No comments: