Wednesday, February 24, 2010

Taas kerran, en finne igen...

Öljy on surmannut satoja lintuja Italian Po-joella

Pohjois-Italiaa on kohdannut vakava ympäristökatastrofi. Tonneittain öljyä on valunut alueen tärkeimpään jokeen Pohon, kertovat paikalliset viranomaiset.

Joen sivuhaaraan on ilmeisesti sabotaasin seurauksena vuotanut arviolta 600 000 litraa öljyä. Päivällä öljy oli ehtinyt jo Pon päähaaraan asti.

Vuoto sattui eilen Lombardi Petrolin jalostamon varastolla lähellä Monzan kaupunkia. Jalostamoon tunkeutuneet tunnistamattomat henkilöt päästivät tiettävästi jokeen valtavan määrän öljyä ja dieseliä.

Viranomaiset ovat asettaneet veteen puomeja, jotta öljy ei pääsisi leviämään.

- Vuoto tuli Monzasta, ohitti Milanon ja on parhaillaan Lodin alueella, sanoi Monia Maccarini Lombardian aluehallinnosta puoliltapäivin.

Viranomaiset kehottavat alueen asukkaita välttämään Pon veden käyttöä. Öljy on jo tappanut satoja lintuja.

- Tarvitaan suurimittainen ja aikaa vievä ponnistus, jotta joki saadaan puhdistettua. Joen kasvusto on myös pahoin vaurioitunut, sanoi Marco Cesca Lombardian pelastuslaitokselta.

Italian tärkeimmät maatalousalueet saavat kasteluvetensä juuri Po-joesta.

STT, kertoi sen juuri hetki sitten.

Siis taas kerran eläimet, niin linnut kuin muutkin kuolevat. Asialle voi todella tehdä jotain mutta jos kukaan ei välitä niin eihän se sitten. Mutta jos ei välitä silloin pitäisi myös lakata valittamasta.

Katso linkistä yllä, otsikosta!

Eli öljyvahinkoihin tulee ottaa ennakkoa ja varautua hyvissä ajoin. Ei ne ilmoittele tulostaan!!!

Linkistä oleva teknologia ja systeemit on kehitetty Suomessa ja ne on helppo siirtää minne vain, niitä lintujen ja eläinten puhdistusta tekee sitten pienellä koulutuksella kuka vaan!

No comments: