Monday, February 13, 2006

Who should do something? nr. 3

MTV3 news: 06.02.2006 18:44

Jo tuhansia lintuja kuollut öljyyn Virossa:

Viron luoteisrannikolta on löydetty tähän mennessä lähes 3000 öljyyn kuollutta lintua, kertoivat pelastustyöntekijät. Öljyn tahrimia elossa olevia lintuja on löydetty 750.

Paikallisen luonnonsuojelukeskuksen johtaja Kaja Lotman kertoo, että tavoitteena on löytää vielä elossa olevia lintuja ja siirtää ne sisätiloihin. Tallinnalaiseen kylpylään on kuljetettu sata lintua. Pelastustöitä tehdään 35 kilometrin pituisella rantakaistalla Harjun ja Laanen maakunnissa.

Töihin osallistui viikonloppuna yli 140 ihmistä. Jää ja pakkanen vaikeuttavat pelastustöitä. Öljyä on myös jään alla. Kuolleiden lintujen joukossa on joutsenia ja muuttolintuja. Merikotkille on viety kalaa rannan tuntumaan, jotta ne eivät ryhtyisi syömään öljyisiä lintuja.

Viron ympäristöviranomaiset arvelevat, että jostakin laivasta runsas viikko sitten päässyt tai päästetty öljy on surmannut noin 10 000 lintua. Viron ornitologisen seuran jäsen Vilju Lilleleht puolestaan arvioi, että jopa 35 000 lintua on saattanut kuolla.

English in brief: There are thousends of dead birds found in the water and shores in Estonia. People are trying to clean the oily birds with water and detergents, which procedure in this arctic cold conditions will kill most of the birds, since they cannot live and survive without their bodyfat, and so the help and effect is poor. Sea eagles are also a problem because they try to eat the oily birds and die themselves. Up to 35000 birds might have died.

Should we do something?

No comments: