Monday, April 03, 2006

2nd of April 2006: Ship carrying light gasoline up on the beach in Porvoo oil harbour...disaster very very close...no equipment available!

Well, the meaning of this blog is not to "cry wolf" but to try to get more attention to these badly handled issues of getting prepared for the oil spills of greater magnitudes that is bound to happen. This incident, the way it happened, is totally not possible to happen... A large ship carrying hazardous light fuel just run streight up on the shore!? How? Why? This is the second time for this ship already!
I will later today write more about my ideas what happened and what should be done! ( picture by Lehtikuva)

Suomeksi:
Weserstern-niminen tankkeri ajoi Porvoon Kilpilahden jalostamon rantakivikkoon 2.4.2006 aamulla kello 9.30. Man-saarille rekisteröidyssä tankkerissa ei todettu lasti- tai polttoainevuotoja.

Merenkulun tarkastaja on arvioituaan tilanteen päättänyt antaa vetää aluksen irti. Alus saatiin hyvin irti vielä samana iltapäivänä. Tankkerissa on kaksoispohja, ja vain uloin pohja oli repeytynyt. Lasti on sittemmin purettu. Lasti oli Borealis Polymersiin käyttöön noin 7 500 tonnia teollisuusbensiiniä.
Tankkeri sai pohjakosketuksen ja ajoi edelleen rantapenkkaan noin 200 metrin päästä Kilpilahden jalostamon neloslaiturista. Miksi se on edelleen epäselvää.
Jos bensiini olisi valunut ulos, siitä olisi suurin osa mahdollisesti haihtunut, mutta tietysti osa olisi jäänyt jään ja lumen sekaan veteen. Lisäksi ainakin alkuun räjähdysvaara olisi ollut suuri.
Ainoa keino bensiinin hallintaan ja poistamiseen on joko vaahto tai absorbentti, muita keinoja ei ole.

Should somebody do something?

No comments: