Monday, April 03, 2006

Fungerande oljebekämpningsutrustning för att rengöra djur, allt finns! Vem planerar, inköper, betalar och lagerför? Vem utbildar? När?

03.04.06 nyheter YLE/FST: Animal Cleaning Hospital är ett flyttbart oljebekämpningsredskap som med hjälp av ett oljeabsorberingsmedel skall rengöra djur vid oljeutsläpp, speciellt fåglar samt varmblodiga vattendjur.

Ritningarna för produkten har varit klara sedan 2003 och Finlands Miljöcentral har gett ett positivt utlåtande för produkten. Men oljeskyddsfonden har inte ännu beslutat om de finansierar projektet eller inte.

Borgåbon Jorma Jungell, VD för Suomen Imetysaine Oy, som är företaget bakom produkten, säger att det är byråkratin som står i vägen för Animal Cleaning Hospital. Han tycker att det är väldigt svagt av oljeskyddsfonden att inte kunna godkänna produkten och göra ett beslut om den. Jungell anser att den finska miljöpolitiken för närvarande står stilla.

Kanske någon borde väcka Miljöministeriet och Miljöministern?

Borde vem göra något? Blir det åter att intet görs och det lilla som görs, görs på fel saker och försent?

English brief: Press on the link to "Animal Cleaning Hospital" to read the whole story! It has been on the national news today, again...

Should we do something?

No comments: